Süslüler ayrıntı gireyim:
ATM’ye gitmeden Ziraat bankası hesabımın üzerinden Ziraat mobil aracılığı ile Garanti kredi kartı borcumu ödeme yöntemleri nelerdir?
Garanti mobilden garanti kredi kartıma, ziraat hesabımı bağlayıp eklemeye çalıştım olmuyor; ziraat mobilden ziraat hesabıma, garanti kredi kartımı bağlamaya çalışıp eklemeye çalıştım olmuyor; her iki banka da sadece kendi bankaların üzerinden kendi bankalarına ait hesap ve kredi kartı bağlaması yapıyor; başka bankaya ait var olan kredi kartını ya da banka kartını eklemiyorlar, illa yeni hesap aç diyor ya da ben beceremiyorum bilmiyorum.
Ziraat hesaptan mobil üzerinden garanti kredi kartı borcu ödemesi için tek seçenek kalıyor o da ziraat mobil’deki “Kredi kartına transfer yap” seçenek. Ancak kafama takılan şu: Şimdi ben ziraat mobilden “Kredi kartına transfer yap” dediğimde garanti kredi kartı borcum o transfer aracılığıyla düşer mi, yoksa ziraat hesaptan yapılan para transferi garanti kredi kartımda limit olarak kalıp borç morç ödenmez mi?
Süslüler uzun oldu umarım anlatabilmişimdir, özetle: ATM’ye gitmeden ziraat hesaptan mobil üzerinden garanti kredi kartı borcumu ödemek istiyorum ama her ikisinde de kartlar birbirini ekli değil. Yukarıdaki Transfer seçeneği ile kredi kart borç ödemesi yapabilir miyim?
Bir yere kart veya hesap eklemenize gerek yok. Ziraat mobil kullanmadim ama butun bankalarin hemen hemen aynidir. Kart borcu ode, odemeler, kredi karti borcu ode gibi bir basligi olabilir. Oradan girip baska banka kredi karti secenegi varsa secip elinizle garanti bankasi kart numarasini girerek odeme yapabilirsiniz. Olmazsa mobili degil web'den internet bankaciligina girmeyi deneyin. Daha fazla secenek olabilir. Bazen birinde olan digerine henuz eklenmemis olabiliyor. Web'de kesinlikle olduguna eminim cunku annem babam yillardir ziraate yatan emekli maaslarindan yapi kredi kartlarini oduyor bu sekilde.
A2, kart-hesap ekleme sevdamdan vazgeçtim zira beceremedim:)
(yazar: yaarener), Ziraat mobil Menü kısmında "para transferleri" başlığı altında "kredi kartına transfer" seçeceneği var. Şayet bu seçenekle kredi kart nosunu girdikten sonra kredi kartı borcu ödeyemez miyiz? Yani ziraat hesaptan para garanti kredi kartına transfer edilse de borç ödenmez mi? Transfer edilen para garanti kartında limit olarak mı kalır?
bir de sizin dediğiniz gibi "Ödemeler" başlığı altında "başka kredi kartına ödeme" seçeneği var. Bu seçenekle kredi kart nosunu girip, miktarı girip garanti kredi kartı borcu kesin ödeniyor mu, yoksa eklenen miktar Garanti kredi kart limitine mi transfer oluyor? Süslü yani o eklenen para kredi kartındaki limite transfer olmaz değil mi?
para transferi olarak yaparsan kredi kartına havale-eft gibi yapmış olursun para sadece kkna geçer. kk borcu öde dersen kk borcunu ödemiş olursun. herkes olması gereken cevabı vermiş zaten. başka başkanın kknı öde diyip kart numarasıyla ödeyebilirsin süslü.
Tamam süslüler çok teşekkür ederim, para transferi değil, kredi kart ödemesi seçeneği aracılığı ile borç ödeyeceğim