• girdiler (1)
    • medya (1)

1. Cildimdeki ton eşitsizliği ve hafif güneş lekeleri için acnelyse kullanmaya başlarken hassasiyet oluşturmayacak, doğal, parfümsüz, yüksek korumalı krem ararken denk geldiğim koruyucu.

Cildim karma, nemsiz ve gözeneklidir. Bu krem ise baya koyu kıvamda ve yağlı, universal bir ten renginde, ciltte uğraşıldığında homojen yayılan bir krem. Kapatıcı özelligi az, bu nedenle geniş bir renk skalasındaki ciltlere uygun. Olive alt tonlu nc20 civarı cildime muhtemelen alt tonu nötr olmasından dolayı aydınlık veriyor. Renk olarak n10-n25 arası rahatça kullanabilir.

Yapısı yağlı ve cilde homojen olarak yaymak biraz zaman alıyor. Koruyucu olarak sadece çinko oksit içeriyor, yani fiziksel bir koruyucu. Bu sebeple ciltten emilmiyor, yüzeyde kalıyor. Öncesinde nemlendirici krem kullanılması öneriliyor. Nemlendiricisiz denediğimde o yağlı yapısına rağmen tebeşirimsi yama yama görüntü oldu. Telefona transfer oluyor ve Yapışkanlık hissi var. Ciltte parlak duruyor. Göz kapağı ve göz altı çizgisinde birikme yapabiliyor. Elimle düzeltince tekrar çizgilere dolmuyor.

Güzel tarafları ise parfümsüz olması, suya dayanıklı olması, acnelyse yüzünden soyulan cildime sürdüğümde bile hassasiyet yapmaması hatta yatıştırması, yüzü terletmemesi hatta ciltte yok gibi hissettirmesi, sivilce ve komedon yapmaması, renk tonunun cildimi duru göstermesi, oksitlenmemesi, kirpik dibime kadar sürmeme rağmen asla göz yakmaması, kullandığım süre boyunca yeni lekem oluşmaması.

Suya dayanıklı olması sebebiyle yüz temizleme jeliyle tek seferde temizlenmiyor. Çift aşamalı temizliği çoğunlukla gereksiz bulsam da bu kremi kullanırken gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü cilde tam anlamıyla oturmadığı için havadaki bütün kiri tozu da üstünde toplama durumu olur diye düşünüyorum. Bu arada kullanırken asla sivilce çıkarmadım ancak bir miktar gözenek genişlettiğini düşünüyorum.

Kış aylarında acnelyse kullanırken kesinlikle tekrar alıp kullanacağım bir krem. Temmuz ağustos ayları için ve sahilde kullanmak için ilk tercihim olmaz (yapışkan olduğu için sahilde cilde yapışan kumu temizlemek eziyet olabilir). Kuru ciltlilere kesinlikle denemelerini öneririm, karma ve yağlı ciltliler güneş alerjileri varsa artı ve eksilerini göze alarak deneyebilirler.

ilgili medya:
    20 kasım 21:59 20 kasım 22:20