1670. Sevgili Sözlük,
Bir arkadaşım var. Kendisine A diyelim. A kendisini benim en yakın arkadaşım olarak görüyor ama ben onu öyle görmüyorum. Çünkü ben onun yanında kendimi rahat ve güvende hissetmiyorum. Eleştiren ve yargılayan biri. Onunla bir şey paylaşırken kendimi çok gergin hissediyorum. Beni sürekli eleştirecek diye korkuyorum. Neyse konu döndü dolaştı ilişkilere geldi. İkimizin de ilişkisi yok. Kendisi minyon tipli zayıf bir kız bende 1.80 boyunda 116 kg kilolu bir kadınım. Aramızda şöyle bir konuşma geçti;
Kendinden bahsederek, hadi ben ilk insanlara itici geliyorum benim sevgilim yok ama sen çok iyi kalpli ve sevimlisin senin neden olmaz. Sonra döndü ve dedi ki, lütfen şu ameliyatı ol. Bahsettiği ameliyatta mide küçültme ameliyatı. :)) Başladı benim mesai. Dedim ki ben ameliyat olsam bile kilo veremem. Çünkü ben lipödemliyim. (( Yoğun ketojenik diyetle beslenmedikçe çok zor veriyorum. Yani 250-300 gr et-tavuk-balık yemem gerekiyor. Ki bunu yaparak 15 kg verip 5 ini geri aldım ve çok yorucu bir diyet. Bu kadar yoğun bir besini ameliyat sonrası nasıl alabilirim )) Sonra dedi ki çok sıkı bir diyetisyen ile çalışman lazım. Dedim ki 30 yaşındayım ve hayatımın çoğunu kilomu problem ederek, diyet yaparak, her gün ne yiyeceğimi planlayarak geçirdim ve çok yoruldum. Halen sağlıklı besleniyorum lipödeme uygun değil diye çok yavaş kilo veriyorum şu an dedim. O zaman sıkı bir spor yapmalısın dedi. Gel beraber yürüyelim. Dedim ki istemiyorum. İş vaktimi yeterince alıyor aşırı yorgunum ki zaten yılbaşından sonra kuzenimle spora yazılıyoruz. Hayır saçmalama kas kütlesi kazanma yağ yakmalısın sen, koşu yapmalısın. (( Lipödemlilere koşu uygun değildir. Ki daha önce başka bir arkadaşımın zorlamasıyla koşu tempolu kardiyo ve ağırlıkla çalıştım gülleciye döndüm. )) Dedim fitness salonu değil lipödeme uygun egzersizler yapacağım, lenf akışımı hızlandıracak ona da iyi gelecek bir yer. Aaa tamam o zaman. Yani erkekle bunu isterler. Gözlerine güzel görünmek lazım.
Toksikliği anlatabiliyor muyum?
Kendimi o kadar kötü hissettim ki sürekli kendimi açıkladım ve savundum. Arkadaşlıkta bunu sevmiyorum işte.
Benim fiziğim bana göre dengeli. Kendimi beğeniyorum. Bir erkek için değil, kendim ve sağlığım için en iyisini istiyorum.
İnsanların buna yorum yapabiliyor olması çok can sıkıcı. Kokan insanlar var onlara da yorum yapılabiliyor mu? Ya da ben kendisine burnun kocaman lütfen estetik ol ya da nazobiallerin bu yaşta çok derin yanakların sarkık doldur ve gerdir diyor muyum. Demiyorum çünkü bu beni ilgilendirmiyor. Beni düşünmen bu demek değil. Benim arkadaşım olman bu demek değil.
Ha beni koşturan ağırlık kaldıran arkadaşım da bana bir ara şey demişti; erkekler hoplatabildikleri kız severler zayıflarsan sevgilin olur. Bunu da ona erkek arkadaşı demiş. Neyse bu da başka bir konu sonrasında anlatacağım.