girdi yaz
  • girdiler (3042)
  • medya (411)
tarih
oy (güzelinden)

3042. bitirdiklerim bayağı birikmiş de fark etmemişim.

kaine greencalm aqua cream: her ay bir tane bitirmeden rahat edemiyorum. bereketsizliğin sembolü adeta. ama akmaz kokmaz bir krem.

avene hydrance legere/light cream: aslında karma/yağlı ciltlerin çok beğeneceği, sivilce yapmayan, yeterli miktarda nemlendiren bir krem. fakat neden bu kadar parfüm? bu kremin parfümsüzünü çıkarırlarsa kesin alırım. parfümsüz olarak aynı markanın tolerance serisinden fluid versiyonunu gözüme kestirdim onu bir deneyeceğim.

beauty of joseon red bean water gel: kış ayları için karma/yağlı ciltlere uygun jel yapıda bir krem. birçok jel nemlendiriciden iyi nemlendiriyor. bende sivilce de yapmadı ama bazen kaşıntı yaptığı için tekrar tercih etmeyeceğim.

Thank you farmer phyto relieful temizleme jeli: içindeki yaprak parçaları o kadar anlamsız ki. peeling desen değil, yatıştırıcı unsur desen değil. cilde bastırıldığında da gayet çizecek sertlikte. temizlemesi iyi. garip deterjanımsı bir kokusu var.

luvum hyaluronic acid toner mini boy: içerisinde hamamelis virginia da olması sevindirdi fakat büyük boyu çok pahalı. o paraya değecek bir etkisi yok. nemlendiriyor sakinleştiriyor işte bin tane tonik var bu etkiyi veren. ama bereketli de bir ürün hakkını yemiyim.

hanskin hyaluronic acid serum: ben bunu hem yüzüme hem de bitiremeyeceğimi anlayınca saçlarıma kullandım. kullandığım dönem saçlarımın elektiriklenmesinin azaldığını fark ettim. daha ucuz bir hyaluronik asidi saçıma tekrar uygulamaya başlayacağım. aşırı bereketli ve iyi nemlendiren bir serum.

dove eventone deodorant: pudralı bir deodorant nasıl kol altı kararmasına iyi gelsin, bence çok mantıksız. birkaç tane almışım bir de. ter kokusunu iyi önlüyor ama kendi kokusunu sevemedim. her sıktığımda eşim sen ne sıktın çok garip kokuyor diyip durduğu için tekrar almayacağım.

arko soft touch aloeveralı tıraş jeli: hemen bitmese güzel ürün.

john frieda full repair şampuan: benim saçım öyle çok işlem görmüş bir saç değil fakat uçları çok kurumaya meyilli. o yüzden sanırım ki biraz ağır geldi bana. saçımı yumuşattı mı evet ama çok çabuk yağlandırdı.

john frieda full repair saç maskesi: ahım şahım bir etkisi yok bence ya saç kreminden farkı yok. yumuşatıyor evet ama kalıcı bir etki değil.

kallos biotin saç kremi: kallosun saç kremlerini seviyorum ama bu versiyonunu kokusu yüzünden tekrar almam. limonumsu garip bir kokusu var. keratin olanı daha iyi.

kitoko oil treatment karite argan oil: maskülen kokuları sevmememe rağmen bunun kokusuna da saçta bıraktığı etkiye de bitiyorum. tekrar kesinlikle alacağım.

mizon hand and foot cream snail 100ml: çok uygun bir fiyata ikili olarak almıştım ama pek memnun kalmadım. içindeki snail içeriğinden olsa gerek ilk sürüldüğünde yapış yapış. sonra o his gidiyor ama bu sefer de pek nemlendirmemiş oluyor. daha çok ayaklarıma kullanıp bitireceğim diğerini de.

rebul bouquet mini kolonya: telefonumu dezenfekte etmek için kullanıyorum. ama bıktım hep aynı kokulardan. farklı güzel çiçek kokulu kolonyalar arıyorum.

Edit: marka adını yazmamışım

3 şubat 16:10 3 şubat 20:11

3041. Elimde bitmeye yakın kozmetik ürünlerin çoğunu önceden bitirdiğim için bu ay çok az ürün bitti.

missha eyeliner br03

Youth to the people superfood air whip cream

2 şubat 01:22

3040. ocak ayı -ürün yorumları linkte-:

yeşilmarka doğal güneş kremi

Alix avien göz kalemi - siyah

babı şifa bitkisel diş macunu gül

1 şubat 00:13 2 şubat 17:59

3039. Bu girdiyi bu yıl kullanıp bitirdiğim makyaj ve kişisel bakım ürünlerini takip etmek üzere yazıyorum. ürünler bittikçe altına edit olarak ekleyeceğim. bu sayede aslında ürünleri ne kadar tüketebildiğimi takip etmeyi planlıyorum.

Pantene Nem Terapisi Saç Bakım Kremi 275 ml - Ocak 2025

Uriage Bariesun SPF 50+ Mousturizing Cream 50 ml - Ocak 2025

sensodyne ferah nefes - Ocak 2025

29 ocak 10:33

3038. ayrı ayrı iki bitenlerim var kısaca yazacağım, birinci part

- gliss supreme length koruyucu şampuan: işimi gördü ama tekrar almam şampuan konusundaki tercihlerimi tamamen değiştirmeye karar verdim artık market markalarını kullanmayacağım.

- urban care it's so high kuru şampuan: bunu online'dan almıştım ve kutunun yarısı boş geldiğine yemin edebilirim, birkaç kez kullanabildim. ben kuru şampuanları temiz saça hacim versin diye kullanıyorum bu da harikalar yaratmadı. tekrar almam şu an elimde batiste var onu deneyeceğim.

- la rachel saç bakım kompleksi: bundan geçen sene 1 şişe daha bitirmiştim. kokusunu hiç sevmiyorum karanfil mi desem is mi desem anlamlandıramadığım saçma bir kokusu var. etki olarak da bence saç uzatma konusunda faydalı bir ürün ancak saç çıkarma konusunda faydasını göremedim, ki benim beklentim buydu. bu anlamda ürün önerisi olan varsa da çok sevinirim. tekrar almam, geçen hafta başka saç bakım yağları aldım onları deniyorum.

- la rachel saç bakım toniği: bunun kayda değer etkisini göremedim çok da düzenli kullanmama rağmen. belki dökülmeyi biraz azalmıştır, bunun dışında uzamaya yeni saç oluşumuna etkisi yok. tekrar almam başka saç derisi toniğine geçtim.

- frudia pomegranate temizleme köpüğü: o kadar manasız bir ürün ki anlatamam yani. annem almış kuru ve hassas ciltli kendisi, ona ağır gelince bana verdi ama ben de kullanamadım. hassas ciltler için olmasına rağmen cildi inanılmaz kurutuyor acı veriyor resmen o kuruluk. fırçalarımı yıkamak için kullandım çöpe gitmesin diye.

- bibimcos hyaluronic booster serum: birinci partın memnun kaldığım tek üyesi bu herhalde. çok çok sevdim gerçekten üzerine sürülen nemlendiricinin etkisini boostluyor. geçen sene boyunca cildim o kadar farklı havalardan çaldı ki rozalar, demodexler, kuruyup kabuk kabuk olmalar, sivilce kusmalar derken anca birkaç aydır toparlayabildim ve bu serumun da faydası olduğunu düşünüyorum. hem minik boyundan hem de tam boyundan aldım, son girdimde yazmış olmam lazım. kesinlikle tekrar tekrar da alacağım bir ürün oldu. bence bir şans verin minik boyuna.

- elidor moisture boom saç bakım maskesi: elidor ürünü kullanmayalı o kadar uzun zaman olmuş ki anlatamam. normal bir saç maskesiydi ekstra bir faydasını göremedim. tekrar almam 160 ml'di ve hemen bitti. böyle az ebatlı ürünleri sevmiyorum sürekli bir şeylerim bitiyor ve başıma alışveriş derdi çıkıyor, bıktım yani habire bir şeylerin bitmesinden.

ikinci part

- loreal mucizevi yağ anında kurtarıcı yoğun bakım kremi: ab-ı hayat falan değil öyle mucizevi, kurtarıcı, yoğun bir etkisi yok düpedüz saç kremi. tekrar almam.

- urban care deniz tuzu saç köpüğü: bundan çok memnun kaldım gerçekten saçlarımı bir gram ağırlaştırmadan/sertleştirmeden buklelerimi çok güzel tuttu. dyson ile mükemmel br ikili oldular, elimdeki saç köpüğü bitsin buna döneceğim.

- isana vücut peelingi: tüm vücudumda iki kere kullanabildim ya abartmıyorum gerçekten 2 kere. etkisi güzeldi tanecikleri çok sert ve iri değil hatta mikro düzeyde denilebilir. vücudu gayet nemli bırakıyor, elimde başka bir çeşidi var ona geçeceğim.

- tiyrus venüs parfüm:  şurada az buçuk fikrimi belirtmiştim. gayet severek kullandım. lancome la nuit tresor dışında hiçbir parfümün doğru düzgün yayılmadığı ve kalıcı olmadığı şahsımda gayet memnun edici bir etkisi oldu, ancak lady dururken venüsü tekrar tercih etmem. sebebi sadece kişisel tercihler ve koku zevki, yoksa venüs de gerçekten çok güzel bir koku.

- carmex lip balm: mentol kokusu baskın bir ürün. tamamen emildiğini düşünmüyorum gece sürüp yattığımda sabah mutlaka dudaklarımda biraz kalıntı oluyordu. dudaklarımın nispeten nemli olduğu bir dönemde kullandım bunun için işimi gördü, tekrar almam.

- gillette venüs başlıkları: üstteki swirl, alttaki smooth. swirl zaten yıllardır kullandığım ve çok memnun olduğum başlık. ondan devam ederim ama smooth'u tekrar almam, jilet sayısı benim için yetersiz ve başlığının oynamaması da işimi zorlaştırıyor.

- note skin perfecting primer: güzel başladı ama sonlara doğru cozuttu bu da. birincisi kapak kısmı inanılmaz soyulmaya başladı resmen yüzümden gri gri parçalar bırakmaya başladı, ürünün etkisi de çok azaldı sürdüğüm yerde kuruluk yapmaya ve yayılmadan löp löp kalmaya başladı. skt'si de geçmedi aslında ama bozuldu herhalde durduğu yerde. tekrar almam.

- chamos repair cica krem: geçen yıllarda tam boyunu kullanmıştım, bu alışverişle tester olarak geldi. özellikle kaş bıyık aldığım dönemlerde bunu mutlaka kullanıyorum cildimi çok güzel yatıştırıyor. elimde tester birkaç tane daha var onlardan devam ederim.

- mjcare hyaluronik asit kağıt maske: bu markanın kağıt maskelerinin hepsini denedim, bence hiçbirinin ayırt edici bir özelliği yok hangisini kullansam da günü kurtaracak bir nemlendirme etkisi var. ama fiyatı uygun özellikle toplu alımda. elimdekiler bitince tekrar almam başka markalara şans vermek istiyorum.

- mizon yeşil çaylı kağıt maske: güzeldi yine günü kurtaran, makyajı daha iyi gösteren maskelerden biri oldu. bunun narlısını daha çok beğendim ondan devam edeceğim.

- bee beauty aha peeling pad: bundan garip bir şekilde o kadar memnun kaldım ki anlatamam. özellikle çenemde minicik iğne ucu kadar siyah noktalar olabiliyor onları anında temizledi. yüzümün başka hiçbir yerine kullanmadım tahriş edeceğini hissettim çünkü ama çenemde kullanmak için tekrar alacağım. bunun turuncu pakette olanı da var ama bu daha iyi bence.

27 ocak 14:09

3037. nyx aydınlatıcı: yıllar önce london city set diye bir set çıkarmıştı. onun içindeki aydınlatıcıyı çıkarmıştım. bu sene bitirdim.

flormar suya dayanıklı dudak kalemi: nut cookieden sonraki favorimdi.

maruderm bha tonik: genelde fiddy metodu yaparken uyguladığım bir tonikti. bu metod için uygun. tek başına kullandığımda da sivilceleri söndürüyordu. düzenli kullanmadığım için siyah noktalardaki etkisi hakkında bir fikrim yok.

luv it! centella tonik: içeriği minimal, temiz bir tonik.

maruderm cica centella cilt bakım kremi: hafif, yağlandırmayan güzel bir nemlendirici.

yves rocher renk koruyucu şampuan: yıllardır bunu kullanıyorum.

mousson turunçgil ve ballı durulanmayan saç kremi: çok çok seviyorum ama artık sanırım gelmiyor. hiçbir yerde bulamıyorum.

naturalive saç kremi: içinde silikon, alkol malkol olmadığı ve doğal içerikli olduğu için almıştım. çok beğendim.

naturalive roll-on deodorant: dörtlü olarak almış bu yaz sonu korumamaya başlamıştı, kışın geri dönerim dedim. tarihi geçmiş yine de deneyeyim dedim. normalden daha kötü kokuttu. birinin yarısına gelmiştim, diğer tamamen doluydu. atmak zorunda kaldım maalesef.

splat ultra complex diş macunu

la diva kükürt sabunu

9 ocak 13:14

3036. aralık ayı:

sleepy ecologic hijyenik ped 24lü

4 ocak 22:56

3035. Eylül- aralık arası bitirdiğim ürünler. Üç başlık altında topladım:

Beğendiklerim:

Stay well triple hyaluronic acid toner: bunu serumundan daha verimli buluyorum. Hatta serumu bunun daha küçüğü ve sadece biraz yoğun versiyonu. Kokusuz, cilde iyi nem veren ve işini güzel gören bir toner. Ama bunu bulmak giderek zorlaştı, bir hyaluronic acid tonerine de fahiş fiyatlar vermek istemiyorum. Bir yerlerde uygun fiyatlı rastlarsam kesin alırım.

Svr topialyse yüz yıkama jeli: enfes. Bioderma pembe olandan bile daha iyi. Yüzü kurutmuyor, makyajı ve diğer artıkları güzel temizliyor. Çok hafif bir kokusu var.  Şişesi çok konforlu, refill de bulunabiliyor bazen. Jel temizleyici kullananlara şiddetle tavsiye ederim.

Bioxcin atopicare vücut kremi: bunu bioderma'ya alternatif olarak almıştım, hem yarı fiyatı hem de açıkçası çok daha iyi. Kızımda da kullandım, alerji yapmadı. Bundan sonra isana üreli kremle dönüşümlü kullanırım.

Bioxcin atopicare yüz kremi: efsane. Tam aradığım ürün, yapış yapış etmeden nemlendiriyor, sıfır koku, yumuşak doku, uygun fiyat (lütfen yükseltmeyin fiyatı yalvarıyorum). Dört kutu daha aldım, birkaç ay idare eder beni.

Klairs freshly juiced vitamin e maske: büyük boyu stokta yoktu, küçük boy aldım ama yetmedi, döne döne kullandığım yüz maskem, gerçek nem.

Bioxcin kaş kirpik serumu, hoito hyaluronik asit serumu, some by mi c vitamini serumu: bunlardan daha önce çok bahsettim, sürekli aldığım ürünler.

Clara hygienics shower gel koymuşum ama cleansing oil olmalıydı aslında, yanlış koymuşum. Duş jelini sevmedim, temizleme yağı ise her şeyiyle efsane. Boyutu, fiyatı, kokusuzluğu, temizleme performansı, hemen bitmeyişi. Tekrar aldım, çok memnunum, çift fazlı temizleme yapan ve uygun fiyatlı ürün arayanlara tavsiye ederim.

Missha black head off temizleme yağı: en sevdiğim temizleme yağı aslında ama stoklarda büyük boyunu bulmak imkansız gibi bir şey oldu, az bir miktar yetiyor, makyajı söküp atıyor, ciltten süt haline gelip çabucak temizleniyor. Büyük boyunu stoklara daha çok getirin allahsızlar.

Olsa da olur olmasa da olur ürünler:

Dove avocado saç kremi: benim saçıma avokado iyi geliyor ama elimde bir şey olmazsa tekrar alırım, ahım şahım bir krem değil.

Bioderma atoderm krem: alternatifini bulduğum için güzel bir kampanya olmazsa alacağımı sanmıyorum.

Neutrogena retinol boost: yani iyi güzel, hiç retinol bulamazsam uygun fiyat olduğu için alırım.

Dr ceuracle kefirli yüz kremi: bunu güzel bir kampanya olunca almıştım, nem veriyor ama ekstra bir olayı yok. Yoklukta alınır.

İnkey list hyaluronic asit serum: fiyatı çok uygundu aldım, piyasadaki diğer aynı skaladaki ürünlerden pek bir farkı yok. Stay well de aynı şekilde.

Essence far bazı: o kadar uzun zaman önce almışım ki, böyle bir ürün kaldı mı onu bile bilmiyorum. İşini görüyor, onun gibi işini gören pek çok başka ürün de var piyasada.

Beğenmediklerim:

Biodema pigmentbio foaming cream: bunu naos stars'dan hediye olarak almıştım. Yüzümü yıkadım sivilce yaptı, maske gibi kullandım tahriş etti, en son duşta bitirdim.

Jowae bb krem: normalde bu ürünü seviyorum ama oksitlendi, sanırım artık tarihi geçmekte olan bir ürün almışım. Üzerinde tarih de yazmıyordu, risk almak istemedim. Jowae sevsem de galiba artık türkiye'ye  ürünleri gelmiyor.

Skin 1004 centella yüz maskesi: berbat bir şey, nem versin diye sürüyorsunuz yüzünüzdeki tüm nemi çekiyor ve daha da kurutuyor.

House of hur ampoule blusher: rengi şahane, sürüşü berbat, kalıcılığı yok. Boşa harcanmış para olarak görüyorum.

Amuse allık: bu da aynı şekilde, yanağınızda renk bile çıkmıyor. Yazık günah valla paramıza. Ama suç bende al geç nars'ını macera arama.

yves rocher ayak peelingi, ayak kremi ve killi yüz maskesi: hiçbiri bir işe yaramadı. Hatta ayak peelingi soydu geçti ayaklarımı. Millet niye abartmış bu kadar bu ürünleri anlamadım.

1 ocak 10:27 1 ocak 21:16

3034. Kosas wet oil unbuttoned

L'Oréal lash paradise

İlia multistick at last

Bioderma atoderm Creme ultra 500ml

1 ocak 02:44

3033. 2024'ün son girdisini gireyim. üç ürünüm bitti.

silver shine dudak kalemi: kahve tonlu bir kalemdi bu marka var mı hala hangi numaraydı hiç bilmiyorum maalesef, çok eskiydi ve hazirandan beri project pan yapıyordum bu kaleme. sonunda açtım ve içindeki kalem düştü yani tamamen bitti. yani güzeldi ama aramam tekrardan, şimdi başka kalemlerimi project pana soktum.

balea q10 augencreme: güzeldi ama sonlara doğru bi pütür pütür oldu ve beyaz renk veriyordu sanırım gözaltı morluğuna iyi gelmiş gibi bir görüntüsü vermek için beyaz renk yapmışlar. tekrar almam, yerine yine dm'den alverde markalı c vitaminli göz kremi koydum bu daha iyi sanki.

body shop hemp el kremi: bi tane daha var onunla devam edicem, kuru eller için en iyisi diyorlardı ama ben çok bayılamadım, body shoptan sonra loccitane deneyeceğim.

31 aralık 2024 15:20