Allık severim ama düşününce benim için tüm allıklarım aynı sırada hepsi olsa da olur olmasa da olur tadında içlerinde sadece birkaç tane bağlı hissettiğim allığım var onlar da sıralı tam liste;
Missha PK03 (tenime en yakışan renk, her sürdüğümde iltifat aldığımdan dolayı vazgeçemem)
Dior backstage rosyglow 01
Milk sticklerden Rally
Mac glowplay serisinden so natural rengi
CT pinkgasm (aşk-nefret ilişkisi)
Nars exhibit a (ilginç bir allık sahiden)
Benefit Shellie (hayatımda bu kadar kalıcı hiçbir ürün -bakın allık da demiyorum, herhangi bir ürün diyorum- görmedim. Bu ürünü görmeden kimse bir allığa kalıcı demesin bence. Sırf bu başarısından yüz kere daha alırım ki rengi muadilsiz bir renk de değildir bence)
Çok allığım var favorilerim dönem dönem değişiyor bu aralar en sevdiklerim:
- clinique cheek pop black honey pop, pink pop ve pansy pop ( ben bayılıyorum bu allıklara ne toz ne de krem clinique çok güzel bir formülasyon yaratmış.)
- mac glow play gel blush totaly synched, grand, heat index
- shiseido inner glow cheek powder floating rose ve twilight hour ( yapıları ipek gibi pigmentasyonları müthiş neden bu kadar underrated kaldılar anlamıyorum.)
- fenty beauty cheek out free style cream blush petal poppin
- dior rosy glow blush 001 pink, 12 rosewood, 15 cherry ( bu allıklara pigmentsiz diyenleri anlayamıyorum fırçanın ucuyla dokundursam yetiyor mağazadaki hava alıp taşlaşmış testerlara bakıp yorum yapıyorlar. Bence çok başarılı bir seri )
Bunlara ek olarak benefit rockateur, galifornia ve gold rush her daim favori allıklarımdı maalesef üretimleri durdu. Yeni allıklarını hiç beğenmedim benefit'in yazık oldu.
dior backstage blush - pink lilac
clinique cheek pop blush - pansy pop
dasique blending mood cheek - blueberry sorbet
benefit - gold rush (en sevdiğim allıktı, maalesef artık üretilmiyor)
ysl make me blush - lavender lust
romand better than cheek - odi milk
nars blush - thrill
charlotte tilbury pinkgasm wand
fenty ginger binge/moscow mule
şu an tek bir allığım var o da beaulis cinnabloom. pembenin çok güzel bir sonbahar tonu. güzel dağılıyor, makyajımı kötü göstermiyor, ucuz, pigmenti ve kalıcılığı da iyi. hala satılıyor mu bilmiyorum ama.
ysl make me blush - 54 berry gang
clinique cheek pop - pansy pop
pastel profashion - 48 & 43
beaulis touch it - 629 sweet
the balm talk is cheek - debate
The balmadan almış olduğum tüm allıklar. Hot mama ve artık üretimde olmayan pinstripe ve cabana boy renklerine sahibim. Likit allık almayı reddediyorum çünkü raf ömrü sıkıntı, toz ürünler yıllarca bozulmuyor ama likit ürünler çok fazla bakteri üretiyor. Thebalm toz allıklar ise ortalama fiyata high end performansı sunuyor. Sürdüğüm gibi kalıyorlar tüm gün, hiç azalma olmuyor renginde.
note baked 06 hot rose
flormar baked 050 rose peach
renk olarak bu ikisi yeter.
keşke kalıcı olsalar. ama kalıcı allık da kaç tane?
allık aşıkları bu ikisine baksın. katiyen kimseyi üzeceklerini sanmam bu ikisinin.
En sevdigim makyaj malzemesi allik. Sanirim bir allik, concelear ve maskara ile omrumu gecirebilirim.
-Chanel les beiges stick (en cok kullandigim)
-Nars liquid orgasm
-Rare beauty mauve (cok kalici degil)
-Rare beauty liquid (cok pigmentli de olsa mukemmel)
-mac extra dimension
-clinique black honey pop: denediğim yapısı en güzel allık. ciltle harika bütünleşiyor ve kalıcılık mükemmel. Nötr veya soğuk tonlarda göz makyajı yaptıysam elim hep buna gidiyor.
- nars orgasm: herkese ve her makyaja yakışan bir allık bence bu. Genelde özel günlerde kullanıyorum ama sürünce yüzümü sağa sola çevirip aynada izleyesim geliyor ışıltısı rengi harika, kalıcılık black honey'e göre bir tık kötü.
-inglot radiant face blush 301 numara: bunun kalıcılığı harika değil ama renk ve yapı çok güzel. Hafif ışıltılı, bronza kaçan bir pembe-şeftali ama turuncu değil asla. Yüzümde panda durduğundan daha şeftali duruyor ve bence sıcak kahve göz makyajlarına çok yakışıyor.
Bu üçüyle hayatımı geçirebilirim sanırım ama yenilerine bakmam için engel olmuyor o ayrı.
Nötr alt tonlu beyaza yakın açık tenli biriyim, en beğendiklerim;
Clinique-black honey
Rare beauty likit allıklardan encourage rengi
Mac melba
Üçü de her tip makyaja giden istenilen oranda sürüldüğünde yogunluğu azdan çoğa artırılabilir allıklar bence. Çok uzun süre de bitmiyorlar malum;)
rare beauty-worth artık dozunda uygulamayı öğrendim bu nedenle elimden düşmüyor diyebilirim.
clinique-black honey rengi şahane
natasha denona bloom highlightning blush - bu epey ışıltılı bir allık bu tarz allıkları seviyorsanız bayılırsınız kalıcılığı da çok iyi
Dior rosy glow
Nars orgasm
The balm hot mama
The balm down boy
Hepsinin ortak özelliği pembe tonlarında olmaları, Aslında başka renkler de denemek istiyorum ama kendime uygun bulamadım.
Soğuk alt tona uyacak şeftali tonlarında allık bilen varsa ürün önerilerini bekliyorum, sıcak tonlarla hiç anlaşamıyorum.
Bir numaram nars sin: Sıcaklık barındırmaması, yüzü kızartmadan canlı gösterip boyutlandırması ile favorim.
The balm cabana boy: hala satılıyor mu bilmiyorum; evladiyelik olduğundan bitmiyor. Bu da soğuk alt tonlu olsa da sıcaklık da barındırıyor, solgun hissettiğim günler kullanıyorum çok sağlıklı gösteriyor.
the balm -hot mama. 10 senedir falan kullanıyorumdur sanırım. başka markalarda denedim ama maalesef hiç kimse onun gibi olamadı..
Şaka gibi ama aldığım birçok allık arasında şu an favorim beaulis touch it - playful isimli allık. Fiyat/performans olarak çok iyi. Çok tatlı bir pembe içinde altın yansımaları var. Missha, loreal, nars allıklarımı kaldırdım. Nars orgasm allık muadili diyebilirim, bu ekonomide iyi geldi.
-Nars deep throat (Bu allık olmazsa olmaz benim için.)
-Nars orgasm (bu allığı alıp uzun süre kullanmamıştım ama şimdi deep throat üstüne hafifçe sürmek hoşuma gidiyor)
Bunlar dışında charlotte tilbury hariç her markadan, öne çıkan her allığı kullandım ama hiçbirini beğenmedim. Ten rengi ile uyumlu allık bulabilmek önemli. Örneğin Dior rosy glow ne kadar tatlı bir renk ama bana yakışmıyor.
Buğday tenliyim cildim sarımsı, ne koyu ne de çok açık. Bu bilgiyi vereyim önden.
Favori allıklarıma gelirsek nars exhibit a allığı için favori allığım demiştim. Hâlâ öyle ama onun kadar çok sevdiğim başka allıklarım da var haksızlık etmeyeyim. Öncelikle;
Missha'nın juicy panglerden PK03 numarasına BAYILIYORUM. Ama bende eski versiyonu var. Buradan okuduğum kadarıyla yenileri o kadar kalıcı değilmiş inanılmaz üzülürüm böyle bir şey varsa çünkü sanırım günlük en en en sevdiğim allığım bu. En kalıcı allıklarımdan biri de bu... yani ne diyebilirim ki. Bütün high endleri tabiri caizse cebinden çıkarır. :( o kadar üzülüyorum ki bitecek ve mecburi ayrılığımız yaşanacak diye... rengi filan da değiştirmişlerse hele, sormayın.
CT allıklardan pinkgasm ve pillow talk rengi. ( pillow talk likit mat olan) bunlar favori listemin en aşağısında sıralanıyor güncel olarak.)
Hourglass'ın herhangi bir allığı. Toz olanlarından inanın hiç fark etmez. Bende paleti olduğu için isimlerine bakmadan kullanıyorum iki tanesini. ama yani en sevmeyeceğim rengi sevdirir bu yapı bana. Kalıcılık da harika. Allıklarından tek tek alacağım sanırım ya da belki bir palet daha alırım. Öyle daha kârlı oluyor. Aslında hourglassın stick allıkları da varmış ve çok övülüyor. Belki onu da denerim çünkü epey ümitliyim.
Westman atelier petal rengi. Bugüne kadar stick ya da krem diyeyim kullandığım en iyi formül, kalıcılık ve renk. Diğerleri benim cildimdeki baz ürünü kaldırıyor.
Dior backstage rosy glow pink rengi. Bende yine eski versiyonu var. Bir ara enn en favorimdi ama şimdi o sırayı başkaları aldı. Bu da çok güzel ama. Daha çok kremleri ya da likitleri sabitlemek için kullanıyorum şu an.
Bonus: saie'nin likit allıklarının formülü epey güzel. Doğru rengi seçseydim favorilerime girerdi ama ben kör alışlarda bayağı kötüyüm allıklarda.
16 nisan 2024 23:48
17 nisan 2024 00:27
pastel show your joy no 55
likit allık olmasına rağmen sürer sürmez kurumuyor yayabilecek süreniz var. çok doğal bir görüntü bıraktığı için tercih ediyorum.