nutraxin magnezyum complex : en memnun kaldığım takviye bu bacaklarımda ağrı ve kramp oluyordu özellikle gece bacağıma giren kramplara çok iyi geldi, kullandığımdan beri kramp ya da ağrı yaşamıyorum.
solgar vitamin b complex : vitamin değerlerimi yükseltmiş fakat onun dışında herhangi bir etkisini görmedim, saç dökülmeme iyi gelir diye düşünüyordum bir değişim olmadı.
wellcare vitamin d3 k2 : yine değerlerimi yükseltmiş ama fiziksel olarak ekstrem bir fark yok, sabahları hala yorgun kalkıyorum.
ferro sanol : demir eksikliği için doktor yazmıştı bende ishal yaptı kullanamadım maalesef, başka alternatif arıyorum.
ben şu an sadece magnezyum takviyesi alıyorum uzun süreli kullanımda etkisi görüyormuşuz bakalım bekliyorum.
ben bu işi biraz abartanlardanım ancak her birinden çok memnunum.
puritan's pride glutatyon 500 mg
solgar niacin 500 mg
solgar ester-c 500 mg x2
nutraxin d3 k2
vital proteins kolajen peptit 10 gr
New Life Efa S-1200 balık yağı (iştahımın artması gerekiyor, 4 kg verdim ve bu benim için iyi değil.)
Bugün de C ve Çinko kullanmaya başladım. Çünkü mevsim geçişlerinde kurtarıcı olabiliyor ve aşılar sonrası (kuduz, tetanoz, hepatit b, hpv...) bağışıklığımız düştüğü için kullanmamı tavsiye etmişti doktorum.
Kan değerlerime baktırdıktan sonra da burayı güncelleyeceğim. B12 ile D vitaminini de önemsiyorum çünkü. Hep doktor önerisiyle ilerliyorum.
vitisfera resveratrol
möller's omega 3 (a+d+e vitaminli)
anocin magnezyum x4 form
bir de life in folik asit almıştım.
açıkçası takviyelerde marka mı önemli içerik mi bilmiyorum, ucuz olan ürün işlevsiz midir pahalı ürün daha mı çok işe yarıyordur kafam karışık
Takviye olmadan çoğu vitaminleri vücudumuza alamadığımızı, bazı vitaminlerin bazı insanlarda emilimi olmadığını öğrendiğimden beri takviye kullanıyorum. Benim aktif olarak kullandıklarım;
B12 dil altı: emilimi daha kolay olduğunu söyledikleri için dil altı olarak dynavit marka almıştım. B12 vitamininin sivilce çıkarttığını çok fazla duydum çevremden. Halsizlik uykusuzluk sorunum çok fazla olduğu için inatla 1 şişe bitirene kadar düzenli kullandım şimdi bi süre kullanmayacağım.
Biotin: solgar marka çok önceden kullanmıştım. Ablamın tespiti vücudunda ultra tüylenmeye yol açıyormuş. Benim kıl tüy problemim hiç bitmediği için onu da 1 şişe bitene kadar kullanmak üzere almıştım. Bitirdim de. Aynı şekilde onu da bir süre kullanmayacağım ve dynavit markasından almıştım.
Lif(solgar) abim de takviye konusunda detay araştırır ve o almıştı. Sanırım regl dönemlerinde kadınların lifli yiyecekler tüketmesi gerekli olduğunu da duymuşken aklıma geldikçe kullanıyorum. Bağırsaklar için gerekli diye düşünüyorum.
Bromelain: ilk aldığımda(nutraxin) çok düzenli kullandım ama o sıralar iştahım çok açık olduğundan ödem konusunda yardımcı oluyor mu bilmiyorum. Birazcık ideal kiloma yaklaştım. Şu an kullandığımda sabah karnım dümdüz uyanıyorum. Söylediklerinde çok inandırıcı gelmiyodu ama şimdi dikkat ediyorum cidden oluyormuş. Şimdi nutragen diye bi markanın 1000 mcg olanını aldım ama hiçbir yerde yorum görmedim lütfen kullanan varsa bana mesaj atsınn!!!
Çörekotu yağı Kendimi çok halsiz hissettiğim bi dönemde kuzenimin kesinlikle kullan mental olarak bile iyi hissediyosun dediği için almıştım. Çok düzenli değilim ama aklıma geldikçe aç karna 1 tk içmeye çalışıyorum. Yalnız mideniz hassassa çok rahatsız edici olabiliyor maalesef.
D vitamini de aynı şekilde kullanmaya dikkat ediyorum. Natures supreme markasının d3ünü aldım. Yine aynı şekilde çok araştırmadım.
Melatonin: bunun hakkında bi başlığa yazmıştım. İlk kullandığım zamanlarda kendimi de motive etmemle birlikte bi tık uykularımı erkene çekmiş sayılırdım. Ama malum düzensiz bi hayatım olduğundan sürekliliği çok olmayan bi takviye oldu benim için. Kullanan arkadaşım akşam 10 gibi 2 tane(toplam 6 mg) alabilirsin dediği için o şekilde deneyeceğim. Onun dışında uyku problemimle ilgili hayatımı düzene sokmak konusu üzerine çalışıyorum. Haftaya psikiyatra gidicem.
Bunlar dışında yine aknetrent kullanan bi arkadaşımın önerisiyle omega3 kullanmayı düşünüyorum.
Yine ara ara kullandığım farklı takviyeler oluyor. Aklıma geldikçe tekrar eklerim.
-ocean omega 3: balık tüketmeyen biri olarak omega 3 ihtiyacımı karşılaması için kullanıyorum.
-solgar karnıyarıkotu: çünkü kabızlık... iki defa hemoroid ameliyatı, kabızlığa bağlı makat çatlağı olan bünyeme iyi gelen şeydir kendisi. kabızlık sorunu olanlara çok tavsiye ederim.
düzenli olarak: orzax ocean vitamin d3 1000 ıu
arada: orzax ocean methyl b12 1000 ıu ve newvit demir damla (bunu tavsiye etmem)
6 aralık 2021 08:56
6 aralık 2021 08:56
devit-3
new life efa one balık yağı hapı
enterogermina
Coenzim Q10 - Alpha Lipoic Asit - Beta Glukan üçlüsünü kullanıyorum. İlk defa geçen sene bu zamanlarda kullanmıştım. Otoimmün sistemine ve dolayısıyla insülin direncine iyi etkilerini uzunca okudum. araştırmaları, deneyleri inceledim. baktım yan etkisi de yok, deneyeyim giden 200 tl olur dedim ve kendimi kobay faresi olarak kullanmaya karar verdim.
bir ay sonunda senelerdir bir türlü ne egzersiz ne diyetle düzelmeyen insülin direncim usul usul geçti, doktor kontrolünde diaformin kullanmayı bıraktım.
bir üç ay kullandıktan sonra biraz ara verdim - çünkü pahalandılar - geçenlerde yine aldım. insülin direncim değil ama hashimoto yüzünden tiroit bezlerimin biraz beni zorladığını fark ettim. korona, karantina, ekonomi derken stres tavan yaptı. en ufak şey bile bu tiroidi etkiliyor ki, bu kadar travma üstüne kıyafetlerin yakasını yırtmak isteyecek kadar bunaldım. şu an bir haftadır yeniden kullanıyorum. yeni yeni sakinleştiğimi hissediyorum.
merak edenler için: link
link
been markasının propolisini kullanıyordum ara verdim. şuan aspir yağı kullanmaktayım. Vücudum hep çok hassas olduğu için bu kışıda bu sayede rahat atlattım diyemiyorum maalesef.
Ocean D3K2 Vitamini kullanıyorum sadece.
D vitaminim tahlilde çok düşük çıkmıştı, her gün 1 damla olacak şekilde 3 ay düzenli kullandım yaklaşık 1 aydır içmiyorum. yeniden başlayacağım
34 yaşındayım.kronik bir rahatsızlığım yok.sırf denemek için bu sene (Haziran-temmuz-ağustos) 3 aylık kolajen kürü yaptım. vooanka,day2day ve nature's supreme markalarını denedim.kolajen küründen sonra alfa lipoik asit ve koenzim q10 e başladım.eylül ekim de bunları kullanıp kasım dan itibaren kışa hazırlık için c vitamini, d vitamini ve çinko ya başlamayı düşünüyorum.
Pharmaton vitality. Ancak paklıyor beni. İş hayatında ölüp ölüp dirilenlere, yorgun uyananlara, günde 10.000 adımdan fazla atanlara öneririm.
Omega 3 (venatura ultra omega 3)
Magnezyum (magnimore plus)
B12 (osende)
Halsiz hissettigimde sambucol efervesan.
magnezyum tablet kullanmaktayım. tadı ekşi yüz sakızlar gibi. adet öncesi keyifsizliklerim için başladım kullanmaya. mucize değilse de etkisiz de değil.
Wellcare d vitamini 1000
Sambucol tablet
Propolis
C vitamini
Kalsiyum
Demir
Sürekli değil, aralar vererek ve dönüşümlü kullanıyorum. Grip olacağımı hissedince sambucol alıyorum mesela. Boğazım yanıyorsa propolis içiyorum. Demir depolarım çok çabuk boşaldığı için aylık takviye yapıp ara veriyorum.
Youplus multi ener-g, benexol ve megadyn kullanıyorum. Kullanmaya başladığımdan beri kendimi daha iyi ve enerjik hissediyorum. Yaklaşık 1 aydır hepsinden günde 1 adet alıyorum bu arada. İlginçtir ki adetimin ağrıları ve pms belirtilerim de azaldı.
venatura b12 : vejetaryen bir birey olarak kurtarıcım, geçen sene ameliyatımdan sonra oturduğum yerde başım dönerken etrafta zıplamamı sağlayan vitamindir
coledan d3: devit-3 tadını daha çok seviyorum bunun tadı çok geliyo, sırt/eklem ağrısı için birebir
voonka biotin: 1 şişe bitirdim, 102'lik şişesini alıyorum fakat iki günde bir alıyorum, tırnaklarıma çok iyi geldi saçlarım da yavaş yavaş toparlıyor gibi. ikinci şişemdeyim
16 eylül 2020 22:24
17 eylül 2020 12:31