girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (1000)
    • medya (50)

1000. Nietzshe Ağladığında- Irvin D. Yalom

Yıllardır kütüphanemde bekliyor, okumak için en uygun zamanı bekledim ve sonunda bitirdim.

dün 12:46

999. Alexandre Seurat- Sakar

Bitti... nasıl uykuya dalacağım bilmiyorum, bir de gerçek bir olaya dayanıyor.

11 kasım 22:55

998. seninle başlamadı - mark wolynn

kalıtsal aile travmaları, travmaların gelecek nesillere aktarılması vs konulu bir kitap. okuduğum her gece tuhaf tuhaf rüyalar gördüm la havle

11 kasım 14:41

997. Henüz bitirmedim fakat intermezzo'yu okuyorum. Twitterda sürekli karşıma çıktığı ve normal people'ı da sevdiğim için bir şans vermek istedim. Kitabı yarılamış durumdayım. Okuması keyifli, güzel hikayesi olan günümüz aile, kadın/erkek ilişkilerine dair yazılmış bir kitap ama tabi ki de tahmin ettiğim gibi fazla overrated.

Yani belki kitabın sonlarına dair düşüncem değişebilir (değişirse güncellerim süslüler) ama bu kadar pompalanacak bir yanı yokmuş. Kitap sadece twitterda ya da ülkemizde de değil dünya çapında da büyük ilgi görmüş ve goodreads'te de yüksek puana sahip. Benim okumaya karar verme sebebim goodreads puanıydı açıkçası (goodreads'i 1000kitap'a göre daha kaliteli ve daha güvenilir buluyorum) ama beklentimin altında kaldı.

11 kasım 13:53

996. bir kimya meselesi-bonnie garmus

1960'ların amerikasında kimya alanında kariyer yapmak isteyen elizabeth zott'un bilim dünyasında cinsiyetçilikle mücadele ederken kendini bir yemek programının yıldız sunucusu olarak bulmasını anlatıyor.

-cinsiyetçi mesajların bir kısmı çok klişe, 1960'lar amerikasında cinsiyetçilik dışında pek bir eşitsizlik yok gibi görünüyor.

+ genel olarak mizahi bir dili var bazen fena duygulandım, epey akıcı (uzun zamandır kitap okumamış biri için tam bir dönüş aracı) apple tv+ da dizisi de geçen yıl çıkmış kesin bakacagım.

11 kasım 10:37

995. Güzel Dünya, Neredesin? -Sally Rooney

9 kasım 21:20

994. Ahmet ümit Yırtıcı kuşlar zamanı

3 kasım 15:06

993. Nasil katil olunur? Friedrich Christian Delius

Savas oncesi ve sonrasi Almanya'sina takinti derecesinde ilgim var ve bu kitap roman olmasina ragmen cok bilgilendiriciydi. Zaten yazari o donemin politikalarini elestiren romanlar yaziyormus. Ozellikle nazilerin savas sonrasi hayatlarina nasil devam ettiklerini merak ediyordum ve bu kitap cok tatmin edici oldu benim icin. Savas donemi meraklilarina tavsiye ediyorum.

27 ekim 15:07

992. mina urgan - bir dinozorun anıları

son zamanlarda okuduğum en iyi kitap

25 ekim 10:12

991. H. G. Wells - efendi uyanıyor

Konusu ilginç, bir adam aniden uyuyor 200 yıl sonra uyanıyor, olaylar olaylar.

22 ekim 01:53 22 ekim 01:53