yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (31)
    • medya (0)

    31. bütçe dostu, insanı üzmeden yapılan ve etkisi uzun vadede görülen tasarruflardır. Benimkilerden bazıları şöyle:

    kitapları kütüphaneden alıp okumak veya arkadaşlardan ödünç almak

    diş macunu ve kremleri artık sıkamayacak hale gelince kesip içinde kalanları da kullanmak (baya kalıyor içlerinde çünkü)

    arkadaşların çiçeklerinden (çiçeğine göre) kök/yaprak/yavru vs alıp çoğaltmak

    giysilerin ufak tefek arızalarını önce onarmayı tercih etmek, onarmadan çorap bile olsa atmamak

    küçülen katı sabunları bir tane file torbanın içine toplamak ve elde yıkanacakları bununla yıkamak

    9 kasım 2024 23:41 9 kasım 2024 23:43

    30. *Organizer yerine uygun boyutlu plastik, metal kutuları kullanmak. Mesela bir kare metal çikolata kutusunu toka kutusu yaptım zaten çekmecenin içinde olduğu için gözükmüyor, ya da ayakkabı kutusunun çorap için organizer yapmıştım o da çekmecenin içinde :)

    *Kahveyi 2si bir arada gibi tekli paketlerde alıp yanıma koyuyordum ama öyle çok para gidiyor bundan vazgeçtim hemde zaten zararlı

    *Kesinlikle çıkmadan önce suyu yanına almak, 0.5 litre sular ne kadar pahalı olmuş

    *Sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyorum 1kg mama alırsam 90-110tl arasında değişiyor ama 10 kg mama alırsam kg fiyatı yaklaşık 50ye geldiği için 10 kg mamaya yöneldim, 5 L su şişelerine dolduruyorum mamayı

    *Sebzeleri ziyan etmemeye çalışmak, teker teker kalan sebzeleri birleştirip omlet vs şeklinde tüketmek

    *Yurunebilecek mesafeyse yurumek

    9 kasım 2024 14:01 9 kasım 2024 14:55

    29. çoğu kişi biliyordur ama hatırlatmak istedim, kuruyan maskaralara lens suyu damlatmak, 10-15 damla yetiyor ve maskaranın ömrü biraz daha uzuyor.

    Iyzico uygulamasının kampanyalarını takip etmek.

    İhtiyaç listesi hazırlamak ve bir şeyi almadan önce buna gerçekten ihtiyacım var mı? Alternatif bir ürün elimde var mı? Uzun ömürlü kullanabilecek miyim? diye düşünmek.

    9 kasım 2024 12:53


    28. Yazılmadığını düşündüğüm şeyleri paylaşmak istiyorum.

    1- Nays uygulamasında Spotify, Netflix gibi uygulamalar yarı fiyatına geliyor. Online Alışveriş, kahve falan filan kampanyaları var.

    2- kendimi nakit kullanmaya zorluyorum, insan daha az harcıyor istemsizce. kredi kartı kullanacaksam muhakkak faizsiz taksit var mı diye soruyorum. Enparada sonradan faizsiz taksitlendirme var, aklınızda olsun süslüler.

    3- fırın için, tost için yağlı kağıt kullanmak yerine silikon fırın matı kullanıyorum, iki senedir sapasağlam. Öneririm. Kullan-at ürünlerden genellikle kaçıyorum.

    4- kaş bıyığı evde almayı öğrenebilirsiniz, bir bozarsınız, iki bozarsınız, üçüncüde halledersiniz. el becerisi pratikle gelişen bir şey.

    5- kalın ve kaliteli kazaklar çok pahalı onun yerine internetten bakarak elde örebilirsiniz. Bu biraz zaman ve emek istiyor. Ama öğrendikten sonra çok rahatlatıcı bir hobi ve inanın el işi örgüler 15 sene bile dayanıyor.

    6- öğünleri önceden planlamak. eve dönerken bugün ne pişirsem, fikir versin diye markete girerseniz ihtiyacınız olmayan bir sürü şeyle çıkıyorsunuz.

    7- kitapları ikinci el satın almak.

    8- saksıda yeşillik yetiştirmek. mesela nane çok arsız bi ottur, kolay yetişir, araştırabilirsiniz. marul zordur, challenge istemiyoruz. burada amaç ufak tasarruflar edinmek zaten.

    9- bazı hazır yiyecekleri kafada bitirmek :d daha önce de pek aram yoktu ama mesela çiğ köfte=nişasta bombası. Kan şekerini yükseltir, sonra hızla düşürür. ucuz görünümlü pahalılık bu işte. Maliyeti vücut için de cebiniz için de gereksiz. Benim insülin direncim yüzünden edindiğim bir bakış açısı oldu bu.

    10- harcamalarınızı yönetemiyorsanız excell tutun. Gün sonu yapın yani, aldığınız, harcadığınız her şeyi yazın, bir haftanın sonunda inceleyin. Buradaki harcamalar içinde neyden vazgeçebilirdim diye. Bir dahaki harcamanızda o aklınıza gelecek emin olun.

    11- erkek çorabı satın almak. Garip bi şekilde daha uzun dayanıyor. mantığı şu bence: benim ayağım 37 numara ama erkek çorapları 40-44 arası üretiliyor. Her giydiğimde bi kadın çorabına nazaran Daha az esnetmiş oluyorum, daha az yıpratmış oluyorum.

    12- kaliteli bir erkek jileti satın almak. Arkadaşlar, ön yargılı olmayın, hem kullanımı daha kolay hem de çok uzun süre dayanıyor. Ben de bi arkadaşımdan öğrenmiştim, Artık jilet kullanmıyorum ama aklıma geldi bu da.

    Edit: faizsiz taksitlendirme eğitim, sağlık harcamaları; vergi, sigorta ödemeleri dışında kaldırılmış. umarım bu ekonomi politikaları bir karşılık bulur da bu kadar ezildiğimize değer. bıktım. Arada burayı güncelleyeceğim.

    17 nisan 2024 01:31 17 nisan 2024 21:27

    27. Pegasus uygulamasında puan kazandıran bir oyun var. Üç objeyi bir fotoğrafın içinde bulmamızı istiyor, haftada bir oynanabiliyor. Ortalama 250 puan kazanılıyor her defasında. 5.000 puanla türkiye içi bir uçuşu sadece vergileri ödeyerek gidebiliyoruz. Yani ortalama 5 ayda bir uçuş bugünün fiyatıyla 300₺ gibi bir tutara uçabiliyorsunuz.

    Ayrıca uçuşlardan da puan kazanılıyor. Ben yıl içinde rahat 5-6 kez uçuyorum, bu şekilde görece tasarruf edebiliyorum.

    13 nisan 2024 11:23

    26. *aç karna markete gitmemek (gereksiz abur cubur almayı önlemek için)

    *kozmetik mağazalarına gitmeden önce alacak listesi hazırlamak (sadece gerçekten ihtiyacım olan şeyler)

    *eğer yemek yeme etkinliği değilse, arkadaşlarımla dışarı çıkmadan hemen önce yemek yiyorum, dışarıda acıkmıyorum.

    *Sürekli plastik şişede su almak yerine, aynı şişeyi birkaç kez doldurarak kullanmak veya suluk taşımak.

    *Kıyafete acil ihtiyacım yoksa indirim dönemlerini beklemek

    *Kendime sınır koydum yürüyerek 40 dakikadan kısa sürecek her yere yürüyerek gidiyorum.

    Bir kısmı daha önce yazılmış ama başlığı hortlatmak istedim.

    19 mayıs 2020 18:50

    25. Annem yumoş’un lilyum&lotus çiçeği(gizlinot: mavi ambalajlı) olanıyla bim’de satılan bulut yumuşatıcıyı(gizlinot: mor ya da mavi olanı) birlikte kullanıyor. Bulut yumoş’un yarı fiyatına neredeyse. Ve inanılmaz kalıcı oluyor, yanıma oturan insanlardan sık sık iltifat alıyorum bu sayede.

    26 ekim 2019 03:45


    24. etiket, saç, kulak çöpü gibi kuru çöplerimi attığım, 2-3 günde bir poşetini değiştirdiğim bir çöp kutusu var odamda. içerisine çöp poşeti almak yerine, şirkete ya da bana gelen kargo poşetlerini, düzgünse ve boyutu kullanılabilirse ters çevirerek kullanıyorum. tasarruf ve poşet tüketmemek adına çevreye faydalı olduğunu düşündüğüm geri dönüşüm.

    ek olarak şirkette top a4 kağıdı çok kullanılıyor. top dışından çıkan kağıtlar genelde parlak ve daha kalın oluyor, kaliteli oluyor hatta. bunları alıp, papağanın kafesine seriyorum ya da boya yaparken kullanıyorum.

    cam sirke şişeleri çok şık oluyor, bunları genelde vazo olarak kullanıyorum. hatta beğenen arkadaşlarıma hediye etmişliğim de var.

    daha çok geri dönüşüm benimki ama tasarruftan da sayılabilir bence:)

    22 ekim 2019 14:01

    23. zamanla küçülen ve dağılan, parçalanan sabunları birleştirip o sabunlarla çamaşır yıkıyorum. hem çöpe gitmemiş hem de sonuna kadar kullanılmış oluyorlar.

    21 ekim 2019 18:28

    22. simit poğaça ambalajlarını atmayıp biriktiriyorum evde sandviç vs hazırlarken işe götürmek için elimin altında oluyor.rossman da böylesi ambalajları parayla satın almaya başladıktan sonra artık aldığım simtlerin falan kağıt ambalajlarını atmamaya karar verdim.

    edit:eksileyenlerin kağıt fabrikaları mı var acaba deirten bir durum içindeyim.

    21 ekim 2019 17:20 24 ekim 2019 14:12