Yok çok popülermiş, yok herkeste varmış. Arkadaşlar zaten herkeste olsun diye dua lipa'lı reklam çekip her yerde yayınladılar? Anlamadım yani. Chanel chance kullanmayan bir allah'ın kulu kaldı mı mesela? Bi ben kalmışımdır ama gittim arkadaşlarımdan falan sıktım :d yine de kullandım.
Yani parfümler zaten bangır bangır satılsın diye ünlülerle reklamlar çekiyor. Herkeste koklamanız, karşılaşmanız çok normal. Dior parfümleri, mugler alien, good girl, black opium, chanel'in kokuları, vs bombshell, kurkdjian'ın parfümleri... herkesin kendini en özel ve biricik hissetmek istemesini, herkesi etkisi altına alabilecek sadece ama sadece onda olacak bi kokuyu sahip olmak istemesini de anlıyorum. :d ama yok öyle bi şey.
ysl libre'ye gelecek olursak maskülen yönü fazlasıyla baskın olan bir parfüm. Şişesi, siyah şık kapağıyla takım elbisesi havası veriyor ve koku, bence şişesiyle gayet iyi bi uyum içerisinde. Tam o güçlü, hafif maskülen duruşu temsil ediyor. libre intense'i çok beğenmiş ve kullanmış birisi olarak bugün libre'yi aldım. İntense olanı bence kadın kullanımına çok daha uygun. İçindeki vanilya ve tonka fasulyesi daha seksi bir hava veriyor. Orijinal libre ise tatlılık barındırmadan lavantayı ön plana çıkarıyor.
libre intense için daha eğlenceli, seksi bir koku derken libre, ciddi bir koku imajı veriyor ve daha ağır.
bana göre yaz parfümü kesinlikle değil ikisi de fakat şöyle bi durum var. Benim için yaz parfümü serin olmalıdır, hafiflikten öte soğukluk içermelidir ama ağır da olabilir diyorsanız libre bu konuda uygun olabilir. Libre, sıcak bi koku değil bana göre. Lavantanın verdiği baskınlıkla tatlılık yok soğuk bir hava var, yaz için öneren de bu açıdan öneriyor olabilir. Oryantal, soğuk bi koku denebilir benim için. Lancome hypnose ya da black opium gibi oryantal, sıcak koku değil... zaten hepiniz koklamışsınızdır sdjaja.
Özetle ben bu parfümü çok sevdim. Uzun yıllar shiseido zen kullanmıştım. Bağımlısıydım ve çokça övgüler almıştım, bence farklı ve kaliteli bi kokuydu. Ardından versace bright crystal, bombshell, bombshell intense, versace crystal noir, lancome hypnose, blooming bouquet, dior jadore gibi farklı tarzda kafama göre çok fazla parfüm kullandım. Ama dönüp dolaşıp zen'i ilk aşkımmış gibi bırakıp yeni bir sevgiliye geçişim libre olmuştur. Silajı da bence gayet iyi.