girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (17)
    • medya (1)

17. ibrahim Haskoloğlu'nun haberine göre; birkaç ay önce güncellenen ve 30 euroya düşürülen gümrüksüz yurtdışı alışveriş limitine kargo ücreti dahil değildi ama artık kargo ücreti dahil 30 euro sınırı getirilmiş.

bugün 13:42 bugün 13:43

16. Yurtdışı gelişlerde valizlerin tümü x-ray e giriyor artık malesef..

10 temmuz 2019 16:58

15. Ülke bu konularda bana eski Sovyetler Birliği'ni hatırlatıyor. Dışarıdan alım yok, içeriden üretim yok. Dünya'da bu tür yurtdışı alışveriş yasağı olan 2 ülke var sanırım birisi Kuzey Kore diğeri Türkiye. Asos Sudan'a bile gönderim yapıyor, yeterli bence.

10 temmuz 2019 10:25

14. iki gün sonra yurtdışına gidip bizzat aldığımız şeylerden de  havaalanında valizleri açtırıp vergi alırlar

10 temmuz 2019 01:36

13. Hükümet tarafından daha fazla yolunalım diye sürekli yurtdışından ürün getirmeye kısıtlama ve yasak getiriliyor. Bundan kaç sene öncesi kozmetik serbest iken strawberryden ucuz ucuz herkes parfüm sipariş ederdi. Baktılar ülke içerisinde 2,3 katına satılan kozmetik ürünlerinin satışında ciddi düşüş var hooop kozmetik girişi yasaklandı. Yurtdışından gelen ürünlere fiyat konusunda sınırlandırma getirildi, sınırı aştığınızda vergi ödemek durumunda kaldınız. İnsanlar yurtdışından telefon getirtip kullanmaya başladı ve bunu yapan insan sayısı artınca hooop kayıt ücreti 4,5 katına çıktı. Sonra baktılar aliexpress gibi sitelerden insanlar uygun fiyata birçok ürünü alabiliyorlar hooop buna da sınırlandırma geldi. Daha ne kadar sınırlandıracaksınız acaba? Kendi insanınızı düşünmeyip vergilerle daha ne kadar zengin olacaksınız? Her şeyin fiyatı kadar vergisini ödediğimiz halde bu ülkenin neden bu kadar borcu var? Ne zaman insanları üretime teşvik edip, destek vereceksiniz? Olsun ama yine de Almanya, Amerika vs. bizi kıskanıyor. Müthiş adaletsizliği, halkın sömürülüşünü kıskanıyorlardır, evet.

10 temmuz 2019 01:22

12. gitsen gidemiyorsun kalsan gönül razı değil

10 temmuz 2019 01:16

11. Eşek yüküyle vergi ödemediğimizi fark edip biz neden bunları burada şeyetmiyoruz ki demişler. Ne üretime teşvik ederler, ne üreticinin üzerinden kalkarlar. Vatandaşının sırtına bağdaş kurup oturan bir ülke... Bu gün deseler ki şu ülkeden seni kabul ediyoruz okuduğunun, çabaladığının hakkını vereceğiz, kazandığının %40 ına göz dikmeyeceğiz, 1 dakika düşünmeden, bavul bile hazırlamadan çeker giderim. Yirmili yaşlarımın sonuna yaklaşırken ne milliyetçilik bıraktılar ne vatanseverlik.

Çok doluyum be sözlük.

10 temmuz 2019 01:15 16 aralık 2019 13:57

10. Aliexpressten pek alışveriş yapmıyorum beklemek zor geliyor bana o yüzden beni engellemiyor ancak işin şöyle bir boyutu var ki yurtdışından ürün getirerek para kazanan butikler,kozmetikçiler var. Bu durum onların işini engeller ya da zorlaştırır. Hiçbir hükümetin insanların ne satın alacağına be nerden satın alacağına karışma hakkı yok. Eğer paranın ülke içinde kalmasını istiyorsanız üretimi arttırıp teşviklerde bulunursunuz üreticiye. Eti dışardan alıp sebze meyveyi ithal ederek ülke kalkınmaz. Alınan 5 ürünün vergisiyle de o borçlar kapanmaz.

9 temmuz 2019 23:49

9. Aylık 5 ürün nedir ya? Böyle bir saçmalık olamaz. Böyle saçma sapan yasaklamalar yerine ekonomiyi düzeltseler de yurtdışından alışveriş yapmak zorunda kalmasak... hem insanları yurtdışından ürün almaya mecbur bırakın, hem de yasaklayın. Bu nasıl iş yahu?! 1.5-2 aydır elime ulaşmayan 30 paketime ne olacak peki, saçmalar saçması..

ilgili medya:
    9 temmuz 2019 23:38

8. Yasak mı bilmiyorum ama iki defa aldığım far paleti gümrükten geri döndü. Hayır başka siteden aldığım fırça geliyor ama far paleti dönüyor.

9 temmuz 2019 17:55