yeni
popüler
sorular içinde ara
yeni soru sor
son sorular
son cevaplar
kategoriler
  • süslü
  • moda alışveriş
  • kuaför & güzellik merkezi
  • sağlık
  • spor
  • gönül işleri
  • aile arkadaş ilişkileri
  • cinsellik
  • eğitim & kariyer
  • seyahat
  • pet
  • sanat
  • bürokrasi
  • diğer

içerik listesi

henüz içerik eklenmemiş.

0.0
girdi yaz
medya ekle
değerlendir
  • linki kopyala
  • şikayet et
  • girdiler (1)
  • oylar (0)
  • medya (0)
tarih
oy (güzelinden)

1. danimarkalı zarko ahlmann pavlov tarafından kurulmuş bir niş parfüm markası. başlığını süslü'de göremeyince açıkçası şaşırdım ama türkiye'de satılmadığını fark edince taşlar yerine oturdu. ben bu markayla almanya’da bir douglas mağazasında tanıştım. parfüm reyonunda gezinirken şişelerini gördüm ve “hmm, clean girl aesthetic’in parfüm hali olabilir mi?” dedim içimden. tasarımları aşırı sade, hatta iddiasız denebilir – bu yüzden ilk bakışta cezbetmiyorlar ama işin sırrı zaten o sadelikte gizli.

markanın en bilinen parfümü molecule 234.38 olsa da ben size “the muse”dan bahsetmek isterim. herkese hitap edeceğini düşünmüyorum, zira ilk sıkıldığında sizi direkt bir deterjan kokusu karşılıyor. evet, bildiğiniz deterjan. ama kötü anlamda değil. temizlik manyağıysanız, mis gibi çarşaf kokusunu vücudunuzda taşımak istiyorsanız, bu parfüm tam size göre. notalarında pamuk, beyaz misk ve beyaz meşe var – tam bir “beyazlar 60 derecede yıkandı” hissi.

ama bekleyin… işin güzel kısmı bu değil. o deterjan havası yavaşça teninizle karışıyor ve parfüm, klasik bir kokudan çıkıp sizinle bütünleşen bir aura haline geliyor. “senin tenin ama daha iyi versiyonu” dedikleri şey var ya, işte tam olarak o. başkaları kokuyu fark etmiyor belki ama siz orada olduğunu hissediyorsunuz – çıkınca yokluğu hissedilen parfümlerden. zaman geçtikçe hafifçe dalgalanıyor, sabit kalmıyor; bu da onu sıradanlıktan uzaklaştırıyor.

özellikle kıyafetlerde epey kalıcı olduğunu da not düşeyim. fiyat olarak ortalamanın üstünde ama niş parfüm dünyasında hem farklılık arayan hem de burnu çok yormayan bir şey isteyenler için çok iyi bir seçenek.

biraz farklı, biraz deneysel – ama kesinlikle zarif ve şık.

27 mart 10:50




içerik sonu