girdi yaz
  • girdiler (8)
  • medya (1)
tarih
oy (güzelinden)

8. Farklı günlerde yapılmasının sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Kim nereden bakacak bu hafta hangi gün alışveriş yapmayacaktık diye :/ Pazarcılar düşünülerek bu şekilde yapılıyorsa bu da yanlış çünkü aynı pazarcı 1 gün pazar kurup haftanın geri kalanında yatmıyor, farklı günlerde kurulan diğer pazarlarda kiraladığı tezgahlarda satışını devam ettiriyor. Kendi adıma çarşambaları alışveriş yapmıyorum. Son 1 ay alışverişlerimi %70-80 oranında azalttım böyle de devam edeceğim. elektronik kategorisinde almayı düşündüğüm birkaç şeyi de erteledim. Sadece market alışverişi o da epey azaltılmış olarak devam ediyor.

18 nisan 22:28

7. baslik duzenleme olmadigi icin guncelleyemiyorum, ama genel kabul bulan 6 gunde 1 boykot oldu.

ilgili medya:
18 nisan 18:54

6. İlk baştaki kararlılığı göremiyorum. Herkes hemen bir rehavete kapılıyor. Geçen bir " influencer" paylaşımına denk geldim. Önce protesto paylaşımı, ardından Trendyol milla işbirliği reelsi. Bu neyin kafasıdır çok merak ediyorum.

17 nisan 11:32

5.  Bu hafta gün satıcılar özellikle pazarcılar zor durumda kalıyordur diye Salı belirlenmişti

14 nisan 18:39

4. çalışan insanlar için uygulanması zor olabiliyor. çalışmıyorum ama dışarı çıkacaksam ben kendimce şu şekil boykot uyguluyorum.

-su evden.

-eğer dışarıda 4-5 saatten fazla kalacaksam , evden sandiviç tarzı birşeyler alıyorum.

canım kahve vs çektıyse veya yemeklik birşeyler taşıyamayacaksam istanbul belediyesinin kent lokantası varsa ona yöneliyorum. yoksa muhakkak çoğu yerde olan beltur tesislerinden veya şehir hatlarının cafesinden birşeyler alıyorum.

14 nisan 18:09

3. Durumu iyi olmayan insanlar için gerçekten ülke ekonomisi kötü , çok kötü durumlarda.

Sadece sözlük formatı ile alakalı olarak makyaj, kişisel bakım , günlük vesaire... değil en temel insani ihtiyaçlar bile alınmayacak hale geliyor .

14 nisan 17:34

2. Zaten her şey çok pahalılaştı . İster istemez boykot yapıyoruz :)))

10 nisan 19:51

1. geçtiğimiz hafta 2 nisan boykotu için başlık açmıştım. bu boykot artık her çarşambayı kapsayacak şekilde düzenli bir eyleme dönüşeceği için pekala süslü sözlük gibi bir yerde de buna özel bir başlık açabiliriz diye düşündüm.

ülker çikolatalı gofret yemeyi reddettiğimiz için bizi tutuklamayla korkutmaya çalışanlara inat, sesimiz duyulana kadar tüketimden gelen gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz.

bu boykotun marka, firma fark etmeksizin, her türlü satın alımı kapsadığını unutmalayalım. hoş, küçük işletmelerden, bakkallardan, manavlardan alınan etiketsiz, markasız (ekmek meyve vs.) ürünleri kapsamasa da olur gibi, ekonomist değilim ama amaç büyük şirketlerin tepki vermesini sağlamak, nerede durduğu fark etmeksizin.

6 nisan 16:07

içerik sonu